Cour­get­te­soep met spek­jes

Groene soep met een twist, we like!

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Groene soep met een twist, we like! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.

combinatietip:

Lekker met breekbrood kaas-ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Courgettesoep met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep met spek­jes

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 courgettes

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe.

3
3

Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1.2 liter water

Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

5
5

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

6
6
  • 125 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 min. knapperig.

7
7

Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.

8
8

Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep en garneer met het bakvet van de spekjes.

combinatietip:

Lekker met breekbrood kaas-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.