Ba­na­nen­brood zon­der sui­ker (geen toe­ge­voeg­de sui­kers)

Mmmm bananenbrood op z'n gezond? Het kan, en nog heel lekker ook! Deze versie maken we zonder toegevoegde suiker.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(23) waardeer
gebak Mmmm bananenbrood op z'n gezond? Het kan, en nog heel lekker ook! Deze versie maken we zonder toegevoegde suiker. 12 stuks
4 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden. Pel ¾ van de bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine. Laat draaien en voeg een voor een de eieren toe.
  2. Hak de noten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het bloemmengsel en verdeel over de cakevorm. Halveer de laatste banaan in de lengte. Verdeel met de snijkant naar boven over het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

Tip:

Dit recept is gemaakt zonder toegevoegde suiker, echter bevat het wel van nature aanwezige suikers vanuit de bananen en dadels.

bewaartip:

Je kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren, maar ook in plakken snijden en invriezen. Haal ’m 2 uur voor serveren uit de vriezer en laat ontdooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker) , september 2019 , Receptkaart 2020 week 05-06

Bananenbrood zonder suiker (geen toegevoegde suikers)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood zon­der sui­ker (geen toe­ge­voeg­de sui­kers)

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 150 g volkoren speltmeel
  • 200 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kruidenmix koek en speculaas

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

3
3
  • 3 rijpe bananen
  • 100 g medjouldadels
  • 3 middelgrote eieren

Pel de bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine. Laat draaien en voeg een voor een de eieren toe.

4
4
  • 100 g ongebrande pecannoten

Hak de noten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het bloemmengsel en verdeel over de cakevorm.

5
5
  • 1 rijpe banaan

Halveer de laatste banaan in de lengte. Verdeel met de snijkant naar boven over het beslag en druk een beetje aan.

6
6

Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

bewaartip:

Je kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren, maar ook in plakken snijden en invriezen. Haal ’m 2 uur voor serveren uit de vriezer en laat ontdooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.