Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.

(20) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
  3. Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Traybake harissakip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg pommes rouges
  • 6 sjalotten
  • 1 bol knoflook

Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs.

3
3
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit

Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 5 el Souq rozenharissa

Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 345 g AH Biologisch kipdijfilets

Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 500 g romaatjes

Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.

7
7

Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn.

8
8
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.