Cous­cous met ge­bak­ken ro­de­kool

Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol.

(5) waardeer
hoofdgerecht Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de helft van de baharat 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de baharat en ¼ van de olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de tomaten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de tomaten, veldsla, de rest van de olie en het citroenrasp en -sap door de couscous. Verdeel de couscous, rodekool en het vlees over diepe kommen of borden. Serveer de citroenpartjes erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met gebakken rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­bak­ken ro­de­kool

1
1
  • 250 g volkorencouscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g gesneden rodekool
  • ½ el baharat

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de baharat 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 260 g varkensfiletlapjes
  • ½ el baharat
  • 1 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de baharat en de olie.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 1 citroen

Halveer ondertussen de tomaten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.

6
6

Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten.

7
7
  • 85 g veldsla
  • 2 el milde olijfolie

Meng de tomaten, veldsla, de rest van de olie en het citroenrasp en -sap door de couscous.

8
8

Verdeel de couscous, rodekool en het vlees over diepe kommen of borden. Serveer de citroenpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.