Pilav met peer, rozijnen en spinazie
Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g winterpenen
- 4 el milde olijfolie
- 300 g basmatirijst
- 1½ groentebouillontablet
- 50 g rozijnen
- 3 tl vadouvan
- 750 ml water
- 2 tenen knoflook
- 2 Conference peren
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 200 g bladspinazie
Advertentie
Bereiden
- Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
- Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.040 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Pilav met peer, rozijnen en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pilav met peer, rozijnen en spinazie
- 400 g winterpenen
Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur.
- 300 g basmatirijst
- 1½ groentebouillontablet
- 50 g rozijnen
- 1 tl vadouvan
- 750 ml water
Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, de vadouvan en het water toe.
Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
- 2 tenen knoflook
- 2 Conference peren
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm.
- 2 el milde olijfolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 2 tl vadouvan
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig.
Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
- 200 g bladspinazie
Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken.
Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.