Stir-fry met biefstuk, aspergebroccoli en oestersaus
Aspergebroccoli: je kan het stomen, bakken of rauw eten. In deze stir-fry met biefstuk is het geroerbakt met noedels en oestersaus. Top!
Ingrediënten
4 personen
300 g
biefstuk
3 cm
verse gember
1 teen
knoflook
2
bosuien
½
Chinese kool
200 g
aspergebroccoli
1½ el
sesamolie
200 g
sugarsnaps
270 g
sobanoedels
4 el
Lee Kum Kee premium oestersaus
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn, de bosuitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen. Halveer de aspergebroccoli in de lengte.
Verhit ⅔ van de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, bosui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groenten.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de oestersaus door de groenten en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.
Stir-fry met biefstuk, aspergebroccoli en oestersaus
Aspergebroccoli: je kan het stomen, bakken of rauw eten. In deze stir-fry met biefstuk is het geroerbakt met noedels en oestersaus. Top!

hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn, de bosuitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen. Halveer de aspergebroccoli in de lengte.
Verhit ⅔ van de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, bosui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groenten.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de oestersaus door de groenten en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.
combinatietip:Lekker met geroosterd sesamzaad.
bereidingstip:Snijd de biefstuk in reepjes en laat die (voor een nog betere smaakbeleving) in 1 tl oestersaus (per 4 personen) ca. 15 min. marineren.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g biefstuk
3 cm verse gember
1 teen knoflook
2 bosuien
½ Chinese kool
200 g aspergebroccoli
1½ el sesamolie
200 g sugarsnaps
270 g sobanoedels
4 el Lee Kum Kee premium oestersaus