Stir-fry met su­gar­snaps, bief­stuk en oes­ter­saus

Deze stir-fry wacht op je. Roerbakken maar!

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze stir-fry wacht op je. Roerbakken maar! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn, de salade-uitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen. Halveer de aspergebroccoli in de lengte.
  2. Verhit ⅔ van de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, salade-ui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
  3. Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groente.
  4. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de oestersaus door de groente en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.

bereidingstip:

Snijd de biefstuk in reepjes en laat die (voor een nog betere smaakbeleving) in 1 tl oestersaus ca. 15 min. marineren.

serveertip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 0,6 g
Tags
Ook te zien in

Stir-fry met sugarsnaps, biefstuk en oestersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stir-fry met su­gar­snaps, bief­stuk en oes­ter­saus

1
1
  • 300 g biefstuk
  • 3 cm verse gember

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 salade-uitjes
  • ½ Chinese kool

Snijd de knoflook fijn, de salade-uitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen.

3
3
  • 200 g aspergebroccoli

Halveer de aspergebroccoli in de lengte.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 200 g sugarsnaps

Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, salade-ui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.

5
5
  • ½ el sesamolie

Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groente.

6
6
  • 270 g sobanoedels

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 4 el Lee Kum Kee premium oestersaus

Giet af en meng met de oestersaus door de groente en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.

bereidingstip:

Snijd de biefstuk in reepjes en laat die (voor een nog betere smaakbeleving) in 1 tl oestersaus ca. 15 min. marineren.

serveertip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.