Stir-fry met sugarsnaps, biefstuk en oestersaus
Deze stir-fry wacht op je. Roerbakken maar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g biefstuk
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 salade-uitjes
- ½ Chinese kool
- 200 g aspergebroccoli
- 1½ el sesamolie
- 200 g sugarsnaps
- 270 g sobanoedels
- 4 el Lee Kum Kee premium oestersaus
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn, de salade-uitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen. Halveer de aspergebroccoli in de lengte.
- Verhit ⅔ van de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, salade-ui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
- Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groente.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de oestersaus door de groente en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.
bereidingstip:
Snijd de biefstuk in reepjes en laat die (voor een nog betere smaakbeleving) in 1 tl oestersaus ca. 15 min. marineren.
serveertip:
Lekker met geroosterd sesamzaad.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 880 mg
- vezels 0,6 g
Ook te zien in
Stir-fry met sugarsnaps, biefstuk en oestersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stir-fry met sugarsnaps, biefstuk en oestersaus
- 300 g biefstuk
- 3 cm verse gember
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schil de gember en snijd fijn.
- 1 teen knoflook
- 2 salade-uitjes
- ½ Chinese kool
Snijd de knoflook fijn, de salade-uitjes in stukken van 3 cm en de Chinese kool in repen.
- 200 g aspergebroccoli
Halveer de aspergebroccoli in de lengte.
- 1 el sesamolie
- 200 g sugarsnaps
Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, salade-ui, Chinese kool, aspergebroccoli en sugarsnaps 7 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
- ½ el sesamolie
Snijd de biefstuk in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de biefstuk 1 min. op hoog vuur. Meng met de groente.
- 270 g sobanoedels
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 el Lee Kum Kee premium oestersaus
Giet af en meng met de oestersaus door de groente en biefstuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over diepe borden.
bereidingstip:
Snijd de biefstuk in reepjes en laat die (voor een nog betere smaakbeleving) in 1 tl oestersaus ca. 15 min. marineren.
serveertip:
Lekker met geroosterd sesamzaad.