bewaar
Volkoren-rijstvelloempia's met garnalen
Volkoren-rijstvelloempia's met garnalen
bewaar

Volkoren-rijstvelloempia's met garnalen

Gezond hapje dat je zo in elkaar draait!

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2 cm

verse gember

1 el

sesamolie

3 el

sojasaus less salt

100 g

rijstvel volkoren

200 g

verse cocktailgarnaal

150 g

rauwkost fris

100 g

fijngesneden ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • rasp

  • schone theedoek

Gezond hapje dat je zo in elkaar draait!

Aan de slag

1

Maak eerst de dipsaus. Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.

2

Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

3

Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.

4

Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Serveer met de dipsaus.

Volkoren-rijstvelloempia’s met garnalen

Instructievideo - 00:30 min.