Vol­ko­ren-rijst­vel­loem­pia's met gar­na­len

Gezond hapje dat je zo in elkaar draait!

(3) waardeer
borrelhapje Gezond hapje dat je zo in elkaar draait! 12 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak eerst de dipsaus. Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.
  2. Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
  3. Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.
  4. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Serveer met de dipsaus.
video

Vol­ko­ren-rijst­vel­loem­pia’s met gar­na­len

leuk-snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren-rijstvelloempia's met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren-rijst­vel­loem­pia's met gar­na­len

1
1

Maak eerst de dipsaus.

2
2
  • 2 cm verse gember
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus less salt

Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.

3
3

Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad.

4
4
  • 100 g rijstvellen volkoren

Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

5
5
  • 200 g verse cocktailgarnalen
  • 150 g rauwkost fris
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.

6
6

Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag.

7
7

Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s.

8
8

Serveer met de dipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.