Fram­bo­zen-li­mon­cel­lo­ti­ra­mi­su

Als je van tiramisu houdt, moet je ook deze frisse variant proberen.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(6) waardeer
italiaans nagerecht Als je van tiramisu houdt, moet je ook deze frisse variant proberen. 8 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met het citroenrasp, de mascarpone en suiker in een ruime kom en klop los. Klop de slagroom in een andere kom met een mixer bijna stijf. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
  2. Doe het citroensap in een laag schaaltje of diep bord. Schenk de limoncellow erbij. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Verdeel de frambozen erover. Doop de rest van de lange vingers in het limoncellowmengsel en leg in de schaal. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
  3. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Rasp de gevriesdroogde frambozen over de tiramisu en schaaf er met de dunschiller krullen van de witte chocolade over.

variatietip:

Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van limoncellow citroenlimonadesiroop.

bewaartip:

Gooi het vanillestokje niet weg, maar bewaar het samen met suiker in een afsluitbare pot. Zo maak je je eigen vanillesuiker.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Rasp vlak voor het serveren de frambozen over de tiramisu en schaaf de witte chocolade erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frambozen-limoncellotiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen-li­mon­cel­lo­ti­ra­mi­su

1
1
  • 2 citroenen

Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.

2
2
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

3
3
  • 250 g mascarpone
  • 50 g witte basterdsuiker

Doe het merg samen met het citroenrasp, de mascarpone en suiker in een ruime kom en klop los.

4
4
  • 250 ml verse slagroom

Klop de slagroom in een andere kom met een mixer bijna stijf. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.

5
5
  • 150 ml limoncellow

Doe het citroensap in een laag schaaltje of diep bord. Schenk de limoncellow erbij.

6
6
  • 175 g lange vingers

Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee.

7
7
  • 280 g verse frambozen

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Verdeel de frambozen erover.

8
8

Doop de rest van de lange vingers in het limoncellowmengsel en leg in de schaal.

9
9

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

10
10

Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

11
11
  • 6 gevriesdroogde frambozen
  • 30 g witte chocolade

Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Rasp de gevriesdroogde frambozen over de tiramisu en schaaf er met de dunschiller krullen van de witte chocolade over.

variatietip:

Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van limoncellow citroenlimonadesiroop.

bewaartip:

Gooi het vanillestokje niet weg, maar bewaar het samen met suiker in een afsluitbare pot. Zo maak je je eigen vanillesuiker.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Rasp vlak voor het serveren de frambozen over de tiramisu en schaaf de witte chocolade erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.