Fris­se zo­mer­ri­sot­to met moz­za­rel­la-braad­worst­jes

Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bospeen in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng het water aan de kook met de bouillontabletten. Houd warm op laag vuur.
  2. Verhit ¾ van de olie op laag vuur in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. zonder te kleuren. Voeg de wortels en risottorijst toe en bak 3 min. op laag vuur zonder te kleuren. Voeg de snijbonen toe.
  3. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20-25 min.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Breng de risotto op smaak met het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Halveer 2 worstjes, waardoor je 1.5 worstje per persoon hebt (bij 4 personen). Serveer de risotto met de worstjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Frisse zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se zo­mer­ri­sot­to met moz­za­rel­la-braad­worst­jes

1
1
  • 1 bos bospeen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bospeen in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1¼ liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng het water aan de kook met de bouillontabletten. Houd warm op laag vuur.

3
3
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie op laag vuur in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. zonder te kleuren.

4
4
  • 300 g risottorijst
  • 400 g gesneden snijbonen

Voeg de wortels en risottorijst toe en bak 3 min. op laag vuur zonder te kleuren. Voeg de snijbonen toe.

5
5

Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20-25 min.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 270 g mozzarellabraadworstjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

8
8

Breng de risotto op smaak met het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout.

9
9

Halveer 2 worstjes, waardoor je 1.5 worstje per persoon hebt (bij 4 personen). Serveer de risotto met de worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.