Ver­se ra­vi­o­li met tui­n­erw­ten-room­saus

Je go-to maaltijd voor doordeweeks. Binnen 15 minuten klaar!

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Je go-to maaltijd voor doordeweeks. Binnen 15 minuten klaar! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de prei, de helft van de tuinerwten, de mediterrane kruiden en crème fraîche met het water in een pan. Laat de groenten op laag vuur ontdooien en breng het mengsel (een saus) vervolgens tegen de kook aan. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn. Neem de pan met saus van het vuur en voeg de helft van de gesneden munt toe. Pureer met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur, voeg de rest van de tuinerwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de rest van de munt.

bereidingstip:

Geen staafmixer? Ongepureerd is de saus ook lekker. Voeg dan in stap 1 meteen alle tuinerwten toe.

combinatietip:

Lekker met parmezaan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Verse ravioli met tuinerwten-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ra­vi­o­li met tui­n­erw­ten-room­saus

1
1
  • 300 g prei a la crème
  • 225 g diepvries tuinerwten
  • 2 el Euroma mediterrane kruiden
  • 125 ml crème fraîche light
  • 100 ml heet water

Doe de prei, de tuinerwten, de mediterrane kruiden en crème fraîche met het water in een pan.

2
2

Laat de groenten op laag vuur ontdooien en breng het mengsel (saus) vervolgens tegen de kook aan. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.

3
3
  • 7½ g verse munt

Haal ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn.

4
4

Neem de pan met saus van het vuur en voeg de helft van de gesneden munt toe. Pureer met de staafmixer.

5
5
  • 225 g diepvries tuinerwten

Zet de pan terug op het vuur, voeg de rest van de tuinerwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

6
6
  • 500 g verse ravioli formaggio e pomodoro

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7

Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de rest van de munt.

bereidingstip:

Geen staafmixer? Ongepureerd is de saus ook lekker. Voeg dan in stap 1 meteen alle tuinerwten toe.

combinatietip:

Lekker met parmezaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.