Brow­nies van ruby cho­co­la­de

Geen brownies of blondies maar: pinkies!

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(3) waardeer
nagerecht Geen brownies of blondies maar: pinkies! 16 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • lage bakvorm (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
  3. Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  4. Breek ondertussen de rest van de chocolade in stukken en smelt in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen. Verkruimel de frambozen erover. Laat de brownie in ca. 60 min. opstijven in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
juli-augustus 2019

Brownies van ruby chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nies van ruby cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g Delicata happiness ruby chocolade
  • 150 g ongezouten roomboter

Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie).

3
3

Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine.

5
5
  • 50 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan.

6
6

Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel.

7
7
  • 1 mespunt zout
  • 125 g patent tarwebloem

Spatel er het zout en de bloem door.

8
8

Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

9
9

Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.

10
10
  • 100 g Delicata happiness ruby chocolade

Breek ondertussen de rest van de chocolade in stukken en smelt in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie).

11
11

Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen.

12
12
  • 5 g gevriesdroogde frambozen

Verkruimel de frambozen erover.

13
13

Laat de brownie in ca. 60 min. opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.