Gnoc­chi oven­scho­tel met ro­mi­ge kip

Gnocchi als ovenschotel? Waarom niet?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(21) waardeer
hoofdgerecht Gnocchi als ovenschotel? Waarom niet? 4 personen
4 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudgeel.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
  3. Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip. Roer de Paturain Cuisine erdoor en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de gnocchischotel ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Snijd het basilicum grof en verdeel over de ovenschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi ovenschotel met romige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi oven­scho­tel met ro­mi­ge kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gnocchi

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudgeel.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons
  • 350 g kipdijfilet

Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip.

7
7
  • 185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden

Roer de Paturain Cuisine erdoor en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 100 g geraspte belegen kaas

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strooi de kaas erover.

9
9

Bak de gnocchischotel ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

10
10
  • 7½ g verse basilicum

Snijd het basilicum grof en verdeel over de ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.