bewaar
Mozzarellasticks met pistache en tomatendip
Mozzarellasticks met pistache en tomatendip
bewaar

Mozzarellasticks met pistache en tomatendip

Zelfgemaakte kaasvingers van mozzarella met een krokant jasje van pistache.

25 min. bereiden
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

250 g

Galbani mozzarella maxi

30 g

tarwebloem

2

middelgroot ei

50 g

panko

30 g

gepelde pistachenoten

20 g

Parmigiano Reggiano-poeder

2

trostomaat

1 el

wittebalsamicoazijn

1 liter

arachideolie

Dit heb je nodig

  • rasp

  • keukenpapier

Zelfgemaakte kaasvingers van mozzarella met een krokant jasje van pistache.

Aan de slag

1

Snijd de mozzarella in de lengte in 4 plakken en vervolgens in de lengte in 8 repen. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Hak de pistachenoten zo fijn mogelijk. Meng met de kaaspoeder door de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Wentel de mozzarellarepen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de mozzarellasticks 1 uur in de vriezer.

3

Halveer ondertussen de tomaten. Rasp ze aan de snijkant tot je alleen het velletje overhoudt. Dit wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met de balsamicoazijn tot een dip.

4

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen. Frituur de mozzarellasticks in delen ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de mozzarellasticks zo snel mogelijk. Serveer de dip ernaast.

Mozzarellasticks met pistache en tomatendip

Instructievideo - 00:29 min.