Pul­led ker­rie­sa­la­de op een groen­te­brood­je

Jackfruit wordt kerriesalade, lekker fris met appel en avocado.

(3) waardeer
brunch Jackfruit wordt kerriesalade, lekker fris met appel en avocado. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder een kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Meng het vruchtvlees samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
  3. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

serveertip:

Lekker met babyspinazie in het broodje!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Pulled kerriesalade op een groentebroodje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led ker­rie­sa­la­de op een groen­te­brood­je

1
1
  • 4 groentebroodjes paprika

Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Doe de jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken.

3
3

Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

6
6

Prak het vruchtvlees met een vork fijn.

7
7
  • 2 el Jean Bâton vegan mayo

Meng het vruchtvlees samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.

8
8
  • ½ Jazz appel

Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Vul de broodjes met de kerriesalade.

serveertip:

Lekker met babyspinazie in het broodje!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.