Voet­balsus­hi

Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
japans borrelhapje Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso! 12 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.
  2. Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje. Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.
  3. Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.

serveertip:

Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
juni/juli 2019

Voetbalsushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voet­balsus­hi

1
1
  • 150 g sushirijst

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 45 ml Saitaku rijstazijn

Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3
3
  • 1 snoepkomkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes.

4
4
  • 125 g warmgerookte zalmsteaks
  • 2 el mayonaise
  • 2 el La Morena jalapeñopeper in pot
  • 1 el geroosterd zwart sesamzaad

Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.

5
5

Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje.

6
6

Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat.

7
7

Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.

8
8
  • 2 norivellen

Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.

serveertip:

Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.