bewaar
Voetbalsushi
Voetbalsushi
bewaar

Voetbalsushi

Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

50 min. bereiden
30 min. wachten
redelijk pittig
4waarderingen

Ingrediënten

150 g

sushirijst

45 ml

Saitaku rijstazijn

1

snoepkomkommer

125 g

warmgerookte zalmsteak

2 el

mayonaise

2 el

La Morena jalapeñopeper in pot

1 el

geroosterd zwart sesamzaad

2

norivellen

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

Aan de slag

1

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.

2

Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje. Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.

3

Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.

tip

serveertipLekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).

Voetbalsushi

Instructievideo - 00:27 min.