Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g pijnboompitten
- 100 g spekreepjes
- 40 g verse platte peterselie
- 150 g veldsla
- 1 el appelciderazijn
- 1 el dijonmosterd
- 1 el vloeibare honing
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 komkommer
- 250 g aardbeien
- 200 g gorgonzola dolce
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.
- Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.
- Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 800 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
- 30 g pijnboompitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 100 g spekreepjes
Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 40 g verse platte peterselie
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn.
- 150 g veldsla
Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.
- 1 el appelciderazijn
- 1 el dijonmosterd
- 1 el vloeibare honing
- 3 el extra vierge olijfolie
Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing.
- 1 komkommer
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.
- 250 g aardbeien
- 200 g gorgonzola dolce
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes
Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.