Brood­je kro­kan­te kip met avo­ca­do & red­hot sau­ce

De kip paneren we met panko, voor een knapperig krokant jasje.

(1) waardeer
lunch De kip paneren we met panko, voor een knapperig krokant jasje. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook ⅔ van de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork.
  2. Doe de bloem in een kom. Klop de rest van de ei(eren) los in een andere kom en meng met de helft van de redhot sauce. Doe de panko in een derde kom. Wentel de kipfiletblokjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de panko.
  3. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de broodjes van bovenaf open, maar snijd niet door. Beleg elk broodje met rauwkost radijs, avocado en de kip. Verdeel het eikruim erover en besprenkel naar smaak met de rest van de redhot sauce.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodje krokante kip met avocado & redhot sauce

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kro­kan­te kip met avo­ca­do & red­hot sau­ce

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

2
2

Pel de eieren en prak met een vork.

3
3
  • 25 g tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 1½ el Frank's redhot sauce original

Doe de bloem in een kom. Klop de rest van de ei(eren) los in een andere kom en meng met de redhot sauce.

4
4
  • 70 g panko

Doe de panko in een derde kom.

5
5
  • 300 g scharrelkipfiletblokjes

Wentel de kipfiletblokjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de panko.

6
6
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

8
8
  • 4 witte puntjes

Snijd de broodjes van bovenaf open, maar snijd niet door.

9
9
  • 150 g rauwkost radijs
  • 1½ el Frank's redhot sauce original

Beleg elk broodje met rauwkost radijs, avocado en de kip. Verdeel het eikruim erover en besprenkel naar smaak met de rest van de redhot sauce.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.