Ta­gli­a­tel­le met run­der­chi­po­la­ta en to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Opnieuw zo'n toprecept uit de Italiaanse keuken!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Opnieuw zo'n toprecept uit de Italiaanse keuken! 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.
  5. Snijd de burrata in stukken. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 17-18

Tagliatelle met runderchipolata en tomaten-paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met run­der­chi­po­la­ta en to­ma­ten-pa­pri­kasaus

1
1
  • 1 biologische ui
  • 1 teen AH Biologisch knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 AH Biologisch zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • ½ el gedroogde rozemarijn

Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee.

5
5
  • 400 g Mutti polpa bio in blik

Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.

6
6

Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2½ stuk AH Biologisch runderchipolata

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

8
8

Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.

9
9
  • 250 g AH Biologische verse tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10

Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.

11
11
  • 150 g koelverse burrata kazen

Snijd de burrata in stukken.

12
12

Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.