Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

Kip op een spiesje van de BBQ, kom maar door!

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Kip op een spiesje van de BBQ, kom maar door! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 20 houten satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje. Schenk het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van sojasaus toe. Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover. Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Rijg de kip aan de prikkers of spiesen. Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe. Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is. Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel. Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes. Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.

Tip:

Lekker met noedels of rijst.

Tip:

Je kunt de spiesjes ook in de grillpan bereiden. Gebruik in dat geval de bamboe prikkers; de spiesen passen niet in de pan.

video

Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

recipevideo - 00:48 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­spies­jes met pin­da­saus en wor­tel­sa­la­de

1
1

Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.

2
2
  • 2 limoenen

Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje.

3
3
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Japanse sojasaus

Schenk het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de sesamolie en sojasaus toe.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5
5
  • 4 scharrelkipfilets

Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover.

6
6

Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren.

7
7

Rijg de kip aan de prikkers of spiesen.

8
8
  • 125 g AH 100% pin­da­kaas met stuk­jes pin­da
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Japanse sojasaus

Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe.

9
9
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

10
10
  • 300 g peen julienne
  • 10 radijsjes
  • 95 g sushigember

Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel.

11
11
  • 15 g verse munt

Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes.

12
12

Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.