Ta­co’s alam­bre met sal­sa ca­se­r­a

Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas.

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de helft van de uien. Verhit de grillpan op laag vuur en gril hierin de gehele ui in ca. 15 min. De ui moet zacht worden, maar niet te donker kleuren. Pel de knoflook en leg na 10 min. bij de ui. Voeg de tomaten toe. Halveer de peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Doe de pepers bij de ingrediënten in de grillpan. Gril de groenten tot ze zacht zijn en kleur hebben.
  2. Doe de gegrilde groenten in de blender, voeg ⅔ van de koriander en eventueel zout toe en pureer tot saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erbij. Verwarm de saus (salsa casera) 5 min., schep in een kom en laat in minimaal 1 uur afkoelen.
  3. Snijd de ribeye in kleine blokjes. Snijd de groene en rode paprika’s in kleine stukjes. Snipper de overgebleven ui.
  4. Maak de grillpan schoon, verhit opnieuw en bak hierin de spekreepjes ca. 4 min. op hoog vuur. Voeg de ribeye en zout naar smaak toe en bak 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 3 min. Zet het vuur laag, verdeel de geraspte kaas erover en laat in 2 min. smelten. Schep om.
  5. Snijd ondertussen de limoenen in partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Leg op een bord samen met de rest van de koriander en de limoenpartjes.
  6. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met alle ingrediënten er apart bij. Schep aan tafel de vlees-groentevulling in de taco’s. Knijp limoensap uit de partjes op de vulling en schep er salsa casera naar smaak op.

combinatietip:

Lekker met gegrilde bosui en gegrilde jalapeñopeper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Taco’s alambre met salsa casera

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co’s alam­bre met sal­sa ca­se­r­a

1
1
  • 1 middelgrote ui

Pel de ui. Verhit de grillpan op laag vuur en gril hierin de gehele ui in ca. 15 min. De ui moet zacht worden, maar niet te donker kleuren.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten

Pel de knoflook en leg na 10 min. bij de ui. Voeg de tomaten toe.

3
3
  • 2 rawitt pepers rood & groen

Halveer de peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Doe de pepers bij de ingrediënten in de grillpan.

4
4

Gril de groenten tot ze zacht zijn en kleur hebben.

5
5
  • 10 g verse koriander

Doe de gegrilde groenten in de blender, voeg de koriander en eventueel zout toe en pureer tot saus.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erbij.

7
7

Verwarm de saus (salsa casera) 5 min., schep in een kom en laat in minimaal 1 uur afkoelen.

8
8
  • 300 g ribeye

Snijd de ribeye in kleine blokjes.

9
9
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote ui

Snijd de groene en rode paprika’s in kleine stukjes. Snipper de overgebleven ui.

10
10
  • 100 g biologische spekreepjes

Maak de grillpan schoon, verhit opnieuw en bak hierin de spekreepjes ca. 4 min. op hoog vuur.

11
11

Voeg de ribeye en zout naar smaak toe en bak 2 min. mee op hoog vuur.

12
12
  • 100 g geraspte jonge kaas

Voeg de ui en paprika toe en bak nog 3 min. Zet het vuur laag, verdeel de geraspte kaas erover en laat in 2 min. smelten. Schep om.

13
13
  • 2 limoenen

Snijd ondertussen de limoenen in partjes.

14
14
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

15
15
  • 5 g verse koriander

Leg op een bord samen met de rest van de koriander en de limoenpartjes.

16
16
  • 12 minitortilla’s

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

17
17

Serveer ze met alle ingrediënten er apart bij. Schep aan tafel de vlees-groentevulling in de taco’s.

18
18

Knijp limoensap uit de partjes op de vulling en schep er salsa casera naar smaak op.

combinatietip:

Lekker met gegrilde bosui en gegrilde jalapeñopeper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.