Ve­ge­ta­ri­sche pas­ta met to­ma­ten­saus en moz­za­rel­la

Deze volkorenpasta staat zó op tafel, is vega en nog gezond ook!

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze volkorenpasta staat zó op tafel, is vega en nog gezond ook! 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd ze fijn.
  2. Verhit de olie op laag vuur en bak de courgette samen met de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en de gepelde tomaten met saus toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaten stuk met een houten lepel.
  3. Halveer ondertussen de minimozzarella. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de pasta met de saus en de halve mozzarellabolletjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche pas­ta met to­ma­ten­saus en moz­za­rel­la

1
1
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd ze fijn.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten in tomatensaus in blik

Verhit de olie op laag vuur en bak de courgette samen met de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en de gepelde tomaten met saus toe.

3
3

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaten stuk met een houten lepel.

4
4
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes
  • 500 g AH Biologisch verse linguine integrali

Halveer ondertussen de minimozzarella. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

5
5

Meng de pasta met de saus en de halve mozzarellabolletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.