Spa­ghet­ti met ri­cot­ta-pes­to­saus & kro­kan­te ham

Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel.

(15) waardeer
italiaans hoofdgerecht Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 min.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta mee.
  3. Pers ½ van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht. Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ri­cot­ta-pes­to­saus & kro­kan­te ham

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 80 g parmaham

Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • ½ el milde olijfolie

Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 min.

4
4
  • 300 g Grand'Italia Spaghetti Tradizionali

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 350 g verse haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta mee.

6
6
  • 1 citroen
  • 100 g ricotta
  • 5 Grand'Italia Pesto alla Genovese

Pers ½ van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht.

8
8

Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.