Rijk­ge­vul­de ta­co's met ve­gan pul­led Jack­fruit

Helemaal veganistisch dit recept. En nog lactosevrij ook. Wij zeggen: meteen maken!

(7) waardeer
hoofdgerecht Helemaal veganistisch dit recept. En nog lactosevrij ook. Wij zeggen: meteen maken! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de stukjes Jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vruchtenstukjes met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de komkommer overlangs doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.
  4. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de stukjes Jackfruit, de koolsla en komkommer over de gordita’s. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 15-16

Rijkgevulde taco's met vegan pulled Jackfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de ta­co's met ve­gan pul­led Jack­fruit

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 1½ el arachideolie

Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Laat de stukjes Jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar.

4
4
  • 1½ el arachideolie
  • 150 ml American smokey barbecuesaus

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vruchtenstukjes met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de komkommer overlangs doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes.

6
6
  • 7½ g verse koriander
  • 4 el Jean Bâton vegan mayo
  • 2 el kraanwater

Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.

7
7
  • 8 gordita's

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verdeel de stukjes Jackfruit, de koolsla en komkommer over de gordita’s.

9
9

Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.