Sus­hi­bowl met tofu en avo­ca­do

Zelfgemaakte sushi, maar dan snel en zonder rollen. Top!

(0) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Zelfgemaakte sushi, maar dan snel en zonder rollen. Top! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer ⅘ van de rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes van 1 cm en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en voeg de honing en sojasaus toe en bak 3 min. mee.
  2. Meng ondertussen de biet met de rest van de azijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, biet, avocado, komkommer en ingelegde gember over de kommen.

combinatietip:

Lekker met Saitaku Poké sushi & salad sprinkle.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sushibowl met tofu en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bowl met tofu en avo­ca­do

1
1
  • 300 g sushirijst
  • 4 el Saitaku rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in blokjes van 1 cm en breng eventueel op smaak met zout.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus

Zet het vuur laag en voeg de honing en sojasaus toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 150 g biet julienne
  • 1 el Saitaku rijstazijn

Meng ondertussen de biet met de rest van de azijn.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 4 snoepkomkommers

Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Snijd de komkommers in dunne plakjes.

7
7
  • 80 g Saitaku ingelegde gember

Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, biet, avocado, komkommer en ingelegde gember over de kommen.

combinatietip:

Lekker met Saitaku Poké sushi & salad sprinkle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.