Groe­ne-bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten, cham­pig­nons en kip­haas­jes

Lekker makkelijk, lekker gekruid: salade met een bite en supermals gegrilde kip erbij.

(0) waardeer
hoofdgerecht Lekker makkelijk, lekker gekruid: salade met een bite en supermals gegrilde kip erbij. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
  2. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Kook ondertussen de peulen en sperziebonen in 5 min. beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat iets afkoelen en hak grof.
  4. Schep de bonen om met de champignons, hazelnoten en de groentefinish. Verdeel over een grote schaal en verdeel de kip erover. Serveer met het stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 11-12

Groene-bonensalade met hazelnoten, champignons en kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten, cham­pig­nons en kip­haas­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin

4
4
  • 300 g kiphaasjes
  • ½ el milde olijfolie

Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 robuust stokbrood wit

Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

6
6
  • 200 g peultjes
  • 400 g gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de peulen en sperziebonen in 5 min. beetgaar.

7
7
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat iets afkoelen en hak grof.

8
8
  • 10 g Verstegen groentefinish mix voor boontjes

Schep de bonen om met de champignons, hazelnoten en de groentefinish.

9
9

Verdeel over een grote schaal en verdeel de kip erover. Serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.