Ver­se groe­ne loem­pia's

Serveer dit vegan voorgerecht ook eens als hapje bij de borrel.

(4) waardeer
aziatisch voorgerecht Serveer dit vegan voorgerecht ook eens als hapje bij de borrel. 12 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.
  3. Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en ⅓ van de kruiden tot een dip. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
  4. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
  5. Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.
  6. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.

serveertip:

Lekker met extra zwart sesamzaad om apart in te dippen.

video

Ver­se groe­ne loem­pia’s

leuk-snel - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Verse groene loempia's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se groe­ne loem­pia's

1
1
  • 100 g dikke rijstnoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 180 g AH Biologisch tofu roerbakgehakt fijngekruid

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

3
3
  • 10 g verse munt
  • 15 g verse koriander
  • 4 snoepkomkommers

Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes.

4
4
  • ½ limoen

Pers de limoen uit.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

6
6

Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.

7
7
  • 1 el sesamolie
  • 3 el kraanwater

Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en 1/3 van de kruiden tot een dip.

8
8

Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

9
9

Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad.

10
10
  • 12 rijstvellen

Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek.

11
11

Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

12
12

Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.

13
13

Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen.

14
14

Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.

serveertip:

Lekker met extra zwart sesamzaad om apart in te dippen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.