Ga­do­ga­do van cour­get­te­s­pa­ghet­ti, kro­kan­te tem­peh & een ei­tje

Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.
  2. Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
  3. Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
  4. Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 26 2019 , Allerhande Box Week 11 2019

Gadogado van courgettespaghetti, krokante tempeh & een eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do van cour­get­te­s­pa­ghet­ti, kro­kan­te tem­peh & een ei­tje

1
1
  • 250 g tempeh

Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketjap manis

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min.

3
3
  • 3 midi komkommers
  • 1 limoen

Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes.

4
4
  • 800 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g pindakaas naturel
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis

Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.

8
8

Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden.

9
9

Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje.

10
10
  • 60 g gebakken uitjes

Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pindasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.