bewaar
Tacobowl met kidneybonenchili
Tacobowl met kidneybonenchili
bewaar

Tacobowl met kidneybonenchili

De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote tortillawraps

1 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

550 g

HAK kidneybonen chili bonenschotel

380 g

Tasty Tom trostomaat

2

eetrijpe avocado's

60 g

crème fraîche

2 el

water

200 g

gesneden ijsbergsla

De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenbestendige kommen. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 10 min. goudbruin in de oven.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de bonenschotel toe en verwarm 5 min. mee.

3

Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de crème fraîche los met het water.

4

Verdeel de ijsbergsla over de tacobowls. Verdeel de gehaktbonenschotel erover. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes.

variatietipLiever vegetarisch? Neem dan AH Vers vegetarisch gehakt en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.