Ta­co­bowl met kid­ney­bo­nen­chi­li

De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom.

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenbestendige kommen. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 10 min. goudbruin in de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de bonenschotel toe en verwarm 5 min. mee.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de crème fraîche los met het water.
  4. Verdeel de ijsbergsla over de tacobowls. Verdeel de gehaktbonenschotel erover. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes

variatietip:

Liever vegetarisch? Neem dan AH Vers vegetarisch gehakt en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 07-08

Tacobowl met kidneybonenchili

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­bowl met kid­ney­bo­nen­chi­li

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 grote tortillawraps

Verdeel de wraps over ovenbestendige kommen. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen.

3
3

Bak de tortillabowls in ca. 10 min. goudbruin in de oven.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt
  • 550 g HAK kidneybonen chili bonenschotel

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de bonenschotel toe en verwarm 5 min. mee.

5
5
  • 380 g Tasty Tom trostomaten
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 60 g crème fraîche
  • 2 el water

Roer de crème fraîche los met het water.

7
7
  • 200 g gesneden ijsbergsla

Verdeel de ijsbergsla over de tacobowls. Verdeel de gehaktbonenschotel erover.

8
8

Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes

variatietip:

Liever vegetarisch? Neem dan AH Vers vegetarisch gehakt en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.