Vis­tor­til­la's met kib­be­ling en Mexi­caan­se groen­ten

De salsa van avocado, mangoblokjes en tabasco maakt dit gerecht helemaal af.

(5) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De salsa van avocado, mangoblokjes en tabasco maakt dit gerecht helemaal af. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd ondertussen de mangostukjes in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in even grote blokjes als de mango. Meng de avocado en mangoblokjes met de tabasco.
  2. Verwarm de gebakken kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
  3. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de roerbakgroente 5 min. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan.
  4. Bestrijk de wraps met de sour cream. Verdeel de roerbakgroente, kibbeling en salsa over de wraps en vouw dubbel.

serveertip:

Houd je van pittig? Voeg dan wat extra tabasco toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vistortilla's met kibbeling en Mexicaanse groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­tor­til­la's met kib­be­ling en Mexi­caan­se groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 175 g verse zongerijpte mangostukjes

Snijd ondertussen de mangostukjes in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in even grote blokjes als de mango.

4
4
  • ½ tl tabasco

Meng de avocado en mangoblokjes met de tabasco.

5
5
  • 325 g gebakken kibbeling

Verwarm de gebakken kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de roerbakgroente 5 min. Bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan.

8
8
  • 125 g sour cream

Bestrijk de wraps met de sour cream.

9
9

Verdeel de roerbakgroente, kibbeling en salsa over de wraps en vouw dubbel.

serveertip:

Houd je van pittig? Voeg dan wat extra tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.