Foe­yong­hai met ba­mi

Goedgevulde Chinese omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

(19) waardeer
chinees hoofdgerecht Goedgevulde Chinese omelet met een heerlijke gember-tomatensaus 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolook fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan en fruit de knolook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  2. Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mie.
  3. Klop ondertussen de eieren los met het water, de helft van het sesamzaad, peper en eventueel zout. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin. Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin. Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.
  4. Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel. Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Foeyonghai met bami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Foe­yong­hai met ba­mi

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 tl sesamolie

Verhit de sesamolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 350 g tomato frito
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el sojasaus

Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 450 g nasi-bamigroente

Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn.

5
5
  • 1 tl sesamolie
  • 425 g babymais uit blik

Verhit de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min.

6
6

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g mienestjes

Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Meng de groente met de mie.

9
9
  • 8 middelgrote eieren
  • 3 el kraanwater
  • 1 el Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Klop ondertussen de eieren los met het water, het sesamzaad, peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 tl sesamolie

Verhit de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin.

11
11

Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin.

12
12
  • 3 tl sesamolie

Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.

13
13

Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel.

14
14
  • 1 el Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.