bewaar
'Foeyonghai' met bami
'Foeyonghai' met bami
bewaar

'Foeyonghai' met bami

Goedgevulde -op het Chinese geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

20 min. bereiden
licht pittig
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

6 tl

sesamolie

350 g

tomato frito

3 el

gembersiroop

1 el

sojasaus

450 g

nasi-bamigroente

425 g

babymais uit blik

200 g

mienestje

8

middelgrote eieren

3 el

kraanwater

2 el

Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Dit heb je nodig

  • wok

Goedgevulde -op het Chinese geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

Aan de slag

1

Snijd de knolook fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan en fruit de knolook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.

2

Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mie.

3

Klop ondertussen de eieren los met het water, de helft van het sesamzaad, peper en eventueel zout. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin. Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin. Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.

4

Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel. Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover