Foeyonghai met bami
Goedgevulde Chinese omelet met een heerlijke gember-tomatensaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 6 tl sesamolie
- 350 g tomato frito
- 3 el gembersiroop
- 1 el sojasaus
- 450 g nasi-bamigroente
- 425 g babymais uit blik
- 200 g mienestjes
- 8 middelgrote eieren
- 3 el kraanwater
- 2 el Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knolook fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan en fruit de knolook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.
- Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mie.
- Klop ondertussen de eieren los met het water, de helft van het sesamzaad, peper en eventueel zout. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin. Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin. Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.
- Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel. Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.120 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Foeyonghai met bami
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Foeyonghai met bami
- 2 tenen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 1 tl sesamolie
Verhit de sesamolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur.
- 350 g tomato frito
- 3 el gembersiroop
- 1 el sojasaus
Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.
- 450 g nasi-bamigroente
Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn.
- 1 tl sesamolie
- 425 g babymais uit blik
Verhit de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min.
Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g mienestjes
Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de groente met de mie.
- 8 middelgrote eieren
- 3 el kraanwater
- 1 el Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
Klop ondertussen de eieren los met het water, het sesamzaad, peper en eventueel zout.
- 1 tl sesamolie
Verhit de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin.
Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin.
- 3 tl sesamolie
Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.
Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel.
- 1 el Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover en serveer.