Ci­troen­ri­sot­to met ka­bel­jauw

Deze citroenrisotto is perfect voor een romantisch diner. Verras je Valentijn!

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze citroenrisotto is perfect voor een romantisch diner. Verras je Valentijn! 2 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • staafmixer met hoge beker
  • koekenpan met antiaanbaklaag

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag. Snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de courgette grof en giet er kokend water over. Giet af en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.
  2. Verhit de boter in de pan, voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 20-25 min., het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de schil en pers die helft uit. Doe de peterselie met de helft van de olie, 15 ml water (per 2 personen), een ½ el citroensap (per 2 personen) en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  4. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Doe de bloem in een diep bord en haal de kabeljauw erdoor. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de kabeljauw in 6-8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  5. Voeg de geraspte courgette toe aan de risottorijst, schep voorzichtig om. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rucola over diepe borden, schep de risotto erop en serveer met de kabeljauw. Bestrooi met citroenrasp en garneer met de peterselieolie in de vorm van een hartje.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2019

Citroenrisotto met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­ri­sot­to met ka­bel­jauw

1
1
  • 750 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Breng water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag.

2
2
  • 1 biologische ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de ui en knoflook fijn.

3
3
  • 1 courgette

Rasp de courgette grof en giet er kokend water over. Giet af en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in de pan, voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 1 min.

5
5
  • 150 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.

6
6

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

7
7

Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 20-25 min., het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

8
8
  • ½ biologische citroen

Boen de citroen schoon en rasp de schil en pers die helft uit.

9
9
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 1 el milde olijfolie
  • 15 ml kraanwater

Doe de peterselie met de olie, water, een ½ el citroensap (per 2 personen) en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

10
10
  • 260 g verse kabeljauw

Bestrooi de vis met peper en eventueel zout.

11
11
  • 10 g tarwebloem

Doe de bloem in een diep bord en haal de kabeljauw erdoor.

12
12
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de kabeljauw in 6-8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

13
13

Voeg de geraspte courgette toe aan de risottorijst, schep voorzichtig om.

14
14
  • 40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano

Neem de pan van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

15
15
  • 42½ g rucola

Verdeel de rucola over diepe borden, schep de risotto erop en serveer met de kabeljauw.

16
16

Bestrooi met citroenrasp en garneer met de peterselieolie in de vorm van een hartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.