Oven­pas­ta met Ita­li­aan­se groen­ten & kaas

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 800 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp ondertussen de kazen. Haal de blaadjes en de naaldjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
  2. Meng in een kom het paneermeel met de helft van de olie, de kruiden, peper en eventueel zout. Doe de macaroni met de Italiaanse groenteschotel, room en geraspte kaas in een pan en verwarm al roerend ca. 2 min. Stort het mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het paneermeelmengsel erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 03-04

Ovenpasta met Italiaanse groenten & kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met Ita­li­aan­se groen­ten & kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 150 g vlugkokende macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

3
3
  • 75 g cheddar
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Rasp ondertussen de kazen. Haal de blaadjes en de naaldjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.

4
4
  • 2 el paneermeel
  • 1 el milde olijfolie

Meng in een kom het paneermeel met de olie, de kruiden, peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g HAK Italiaanse groenteschotel in zak
  • 100 ml kookroom

Doe de macaroni met de Italiaanse groenteschotel, room en geraspte kaas in een pan en verwarm al roerend ca. 2 min.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Stort het mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het paneermeelmengsel erover.

7
7

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.