Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

Een goede pasta gaat nooit vervelen. Vandaag combineren we 'm met garnalen en prei.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een goede pasta gaat nooit vervelen. Vandaag combineren we 'm met garnalen en prei. 1 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de prei in de lengte in, maar niet helemaal door. Was onder koud stromend water en snijd in (halve) ringen. Doe de prei en het water in een steelpan en verhit op laag tot middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Laat afkoelen op een bord. Pel de ontdooide garnalen. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Pers de knoflook erboven en bak kort mee. Giet de spaghetti af en bewaar 50 ml kookvocht (per persoon).
  3. Doe de spaghetti, het kookvocht, preimengsel, de pijnboompitten en zuivelspread bij de garnalen in de wok en schep om. Verdeel de pasta over een bord en bestrooi met de kappertjes.

Tip:

De kappertjes zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Eenpersoonspasta met preisaus & knoflook garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

1
1
  • 1 kleine prei

Snijd de prei in de lengte in, maar niet helemaal door. Was onder koud stromend water en snijd in (halve) ringen.

2
2
  • 2 el kraanwater

Doe de prei en het water in een steelpan en verhit op laag tot middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig.

3
3
  • 75 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 20 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 125 g diepvries zwarte tijgergarnalen
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook

Pel de ontdooide garnalen. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Pers de knoflook erboven en bak kort mee.

6
6

Giet de spaghetti af en bewaar 50 ml kookvocht (per persoon).

7
7
  • 1 el zuivelspread light bieslook

Doe de spaghetti, het kookvocht, preimengsel, de pijnboompitten en zuivelspread bij de garnalen in de wok en schep om.

8
8
  • 1 tl kappertjes in pot

Verdeel de pasta over een bord en bestrooi met de kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.