Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met ro­de ui & licht­pit­ti­ge kip

De ras el hanout geeft deze zoete pompoenstamppot een bijzondere twist.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht De ras el hanout geeft deze zoete pompoenstamppot een bijzondere twist. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd de winterpenen in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd elke ui in 8 parten. Verdeel de winterpeen, ui en pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Smeer de kip in met de harissa. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Giet de aardappelen af, laat goed uitlekken en vang 200 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht toe en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kip erover.

Tip:

Ras el hanout is afkomstig uit de Marokkaanse keuken en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. Dit houdt in dat de samenstelling per handelaar verschillend is, omdat het bestaat uit ingrediënten die volgens de verkoper op dat moment de beste zijn. De mix bestaat meestal uit sterke specerijen zoals kurkuma, koriander, paprika, komijn, peper, gember, zoethout, kaneel en kardemom.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 3 2019

Ovengeroosterde pompoenstamppot met rode ui & lichtpittige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met ro­de ui & licht­pit­ti­ge kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar.

3
3
  • 300 g winterpenen

Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller.

4
4

Snijd de winterpenen in blokjes van een ½ cm (brunoise).

5
5
  • 2 Biologische rode uien
  • 400 g pompoenstukjes

Snijd elke ui in 8 parten. Verdeel de winterpeen, ui en pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 6½ g Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout.

7
7

Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 370 g kipdijfilet
  • 1 el le phare du cap bon harissa

Smeer de kip in met de harissa.

9
9
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

10
10

Giet de aardappelen af, laat goed uitlekken en vang 200 ml kookvocht op.

11
11

Voeg het kookvocht toe en stamp tot een grove puree.

12
12

Haal de groenten uit de oven en schep voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper.

13
13

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kip erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.