Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met licht­pit­ti­ge kip

Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Bestrijk de kip met de harissa. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg 200 ml vocht (per 4 personen) weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. smaak met peper. Serveer de stamppot met de kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met licht­pit­ti­ge kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.

3
3
  • 300 g winterpenen

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).

4
4
  • 2 rode uien
  • 400 g pompoenstukjes

Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout.

6
6

Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 370 g kipdijfilet
  • 1 el harissa

Bestrijk de kip met de harissa.

8
8
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

9
9

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg 200 ml vocht (per 4 personen) weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree.

10
10

Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. smaak met peper. Serveer de stamppot met de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.