
Quinoasalade met gegrilde rodekool
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.
Ingrediënten
4 personen
1
rodekool
1 el
milde olijfolie
300 g
quinoa
4
bosuitjes
2
citroenen
1 el
sesamolie
2 el
sojasaus less salt
3 el
Bio Today tahini white in pot
1 el
kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje
rasp
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak). Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.
Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit. Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing. Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.
Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor. Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop. Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.
Gegrilde rodekool met quinoasalade
Instructievideo - 00:45 min.
Quinoasalade met gegrilde rodekool
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak). Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.
Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit. Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing. Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.
Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor. Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop. Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.
algemeen:De sojasaus in dit recept is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets gro- ters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 rodekool
1 el milde olijfolie
300 g quinoa
4 bosuitjes
2 citroenen
1 el sesamolie
2 el sojasaus less salt
3 el Bio Today tahini white in pot
1 el kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje
rasp