Quinoa­sa­la­de met ge­gril­de ro­de­kool

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

(15) waardeer
hoofdgerecht It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakkwastje
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak). Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.
  2. Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.
  4. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit. Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing. Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.
  5. Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor. Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop. Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.

Tip:

De sojasaus in dit recept is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets gro- ters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Ge­gril­de ro­de­kool met quinoa­sa­la­de

recipevideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met gegrilde rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met ge­gril­de ro­de­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rodekool

Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak).

3
3

Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.

4
4

Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper.

6
6

Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.

7
7
  • 300 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 4 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.

9
9
  • 2 citroenen

Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit.

10
10
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus less salt

Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing.

11
11
  • 3 el Bio Today tahini white in pot
  • 1 el kraanwater

Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.

12
12

Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor.

13
13

Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop.

14
14

Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.