Quinoasalade met gegrilde rodekool
It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rodekool
- 1 el milde olijfolie
- 300 g quinoa
- 4 bosuitjes
- 2 citroenen
- 1 el sesamolie
- 2 el sojasaus less salt
- 3 el Bio Today tahini white in pot
- 1 el kraanwater
Keukenspullen
- bakpapier
- bakkwastje
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak). Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.
- Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.
- Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit. Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing. Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.
- Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor. Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop. Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.
Tip:
De sojasaus in dit recept is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets gro- ters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Gegrilde rodekool met quinoasalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 16 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 10 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 320 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Quinoasalade met gegrilde rodekool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quinoasalade met gegrilde rodekool
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 rodekool
Snijd 1 cm van de onderkant van de kool om ’m stabiel te maken om te snijden. Snijd de kool van boven naar beneden in 4 plakken van 1½ cm dik (ca. 250 g per plak).
Snijd de rest van de kool (de zijkanten) in fijne, korte reepjes en houd apart.
Leg de koolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 el milde olijfolie
Bestrijk ze met behulp van het bakkwastje met de olijfolie en bestrooi met peper.
Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar tot ze mooi bruin beginnen te worden.
- 300 g quinoa
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 bosuitjes
Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes, ook het groen. Houd het groen apart.
- 2 citroenen
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen, halveer de vruchten en pers ze uit.
- 1 el sesamolie
- 2 el sojasaus less salt
Meng de helft van het rasp met de helft van het sap, de sesamolie en sojasaus tot een dressing.
- 3 el Bio Today tahini white in pot
- 1 el kraanwater
Meng de rest van het citroenrasp en -sap met de tahini en het water en breng op smaak met peper.
Meng de fijngesneden rodekool en het witte deel van de bosui door de quinoa. Roer de sojadressing erdoor.
Verdeel de quinoa over de borden en leg de gegrilde rodekool erop.
Verdeel de tahini-dressing erover en bestrooi het gerecht met de achtergehouden groene ringetjes bosui.