Bud­dha­bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel.

(56) waardeer
hoofdgerecht Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel. 4 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan.
  2. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  3. Bak de spinazie in delen in dezelfde hapjespan tot de groente half is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef. Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en leg de champignons, spinazie en het ei erop.
video

Bud­dha bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

leuk-snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bud­dha­bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons

1
1
  • 400 g champignons
  • 3 el milde olijfolie

Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan.

2
2
  • 200 g bulgur
  • 400 g broccolirijst

Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

4
4
  • 400 g verse spinazie

Bak de spinazie in delen in dezelfde hapjespan tot de groente half is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef.

5
5
  • 15 g verse basilicum
  • 12½ g verse bieslook

Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper.

6
6

Verdeel over diepe kommen en leg de champignons, spinazie en het ei erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.