Vol­ko­ren­la­sag­ne

Elke dag is misschien niet zo'n goed idee, maar deze lasagne past zo nu en dan perfect in een gezond eetpatroon.

  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(19) waardeer
italiaans Elke dag is misschien niet zo'n goed idee, maar deze lasagne past zo nu en dan perfect in een gezond eetpatroon. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaar in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Voeg de tijm, tomatenpuree en tomatenblokjes met vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ¼ cottagecheese. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en ¼ van de cottagecheese. Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottagecheese.
  3. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45-50 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.

video

Vol­ko­ren­la­sag­ne

recipevideo - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­la­sag­ne

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g rundertartaar

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaar in 5 min. rul.

2
2
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente

Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.

3
3
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 136 g tomatenpuree in blik
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tijm, tomatenpuree en tomatenblokjes met vocht toe en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 4 volkoren lasagne bladen
  • 100 g cottagecheese

Bedek achtereenvolgens met de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en de cottagecheese.

7
7
  • 4 volkoren lasagne bladen
  • 100 g cottagecheese

Bedek met de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en de cottagecheese.

8
8
  • 4 volkoren lasagne bladen
  • 200 g cottagecheese

Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottagecheese.

9
9

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45-50 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.