Velds­la­stamp­pot met gro­ve mos­terd & ge­bak­ken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.
  3. Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.
  4. Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.

combinatietip:

Lekker met Maggi Jus voor stamppot.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Velds­la­stamp­pot met gro­ve mos­terd & ge­bak­ken schol

1
1
  • 3 el tarwebloem
  • 420 g verse scholfilets

Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor.

2
2
  • 2 el kappertjes in pot

Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar.

4
4

Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.

5
5
  • 1 liter kraanwater

Breng ondertussen het water aan de kook.

6
6
  • 230 g Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof

Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe.

7
7
  • 3 tl grove mosterd
  • 1 bakje tuinkers
  • 150 g veldsla

Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.

8
8

Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.

combinatietip:

Lekker met Maggi Jus voor stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.