Vol­ko­ren­clubs­and­wich met kip­fi­let, sla en ei

Sandwich-time! Vandaag op het lunchmenu: een sandwich met kip en ei.

(2) waardeer
lunch Sandwich-time! Vandaag op het lunchmenu: een sandwich met kip en ei. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakken.
  2. Rooster de sneetjes brood. Besmeer ⅔ van de sneetjes met de groentespread.
  3. Beleg de helft van de besmeerde sneetjes met wat sla en de kipfilet. Dek af met de rest van de besmeerde sneetjes met de groentespread naar boven. Beleg met de plakjes ei en nog wat sla. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en dek af met de onbesmeerde sneetjes brood.

variatietip:

De groentespread is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook muhammara gebruiken. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.

Tip:

De groentespread en de kipfilet zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenclubsandwich met kipfilet, sla en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­clubs­and­wich met kip­fi­let, sla en ei

1
1
  • 4 witte scharreleieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakken.

2
2
  • 12 sneetjes volkorenvloerbrood
  • 150 g verse groentespread gegrilde paprika-wortel

Rooster de sneetjes brood. Besmeer ⅔ van de sneetjes met de groentespread.

3
3
  • 20 g veldsla
  • 8 plakken gebraden kipfilet

Beleg de helft van de besmeerde sneetjes met wat sla en de kipfilet. Dek af met de rest van de besmeerde sneetjes met de groentespread naar boven.

4
4
  • 20 g veldsla

Beleg met de plakjes ei en nog wat sla. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en dek af met de onbesmeerde sneetjes brood.

variatietip:

De groentespread is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook muhammara gebruiken. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.