Cho­co­mous­se met pe­can­no­ten, blau­we bes­sen & crea­my ko­kos

Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en creamy kokos.

(1) waardeer
nagerecht Vega chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten, blauwe bessen en creamy kokos. 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vuurvaste kom
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de melk in de vuurvaste kom boven een pan met kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade in de melk smelten (au bain-marie). Roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere ruime kom. Laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de poedersuiker lobbig (niet helemaal stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade. Verdeel de mousse over de glazen of schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  3. Hak de pecannoten grof. Verdeel 1 el creamy kokos over elk glas mousse en garneer met de blauwe bessen en pecannotencrumble. Serveer de rest van de creamy kokos erbij.

bereidingstip:

Au bain-marie is een kooktechniek om chocolade te smelten, zonder dat deze verbrandt. Wil je zien hoe je dit doet? Bekijk dan de handige video op ah.nl/allerhande/au-bain-marie.

Tip:

Je kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Verdeel voor het serveren de creamy kokos, blauwe bessen en pecannoten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 40 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Vegabox 2018 , Allerhande Kerstbox 2018

Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen & creamy kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­mous­se met pe­can­no­ten, blau­we bes­sen & crea­my ko­kos

1
1
  • 100 g pure chocolade 75%
  • 50 ml halfvolle melk

Breek de chocolade in stukken en doe samen met de melk in de vuurvaste kom boven een pan met kokend water.

2
2

De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade in de melk smelten (au bain-marie).

3
3

Roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere ruime kom. Laat iets afkoelen.

4
4
  • 125 ml verse slagroom
  • 10 g poedersuiker

Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de poedersuiker lobbig (niet helemaal stijf).

5
5

Spatel de slagroom voorzichtig in delen door de chocolade.

6
6

Verdeel de mousse over de glazen of schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

7
7
  • 20 g gekarameliseerde pecannoten
  • 40 g creamy kokos naturel
  • 45 g blauwe bessen

Hak de pecannoten grof. Verdeel 1 el creamy kokos over elk glas mousse en garneer met de blauwe bessen en pecannotencrumble.

8
8
  • 110 g creamy kokos naturel

Serveer de rest van de creamy kokos erbij.

bereidingstip:

Au bain-marie is een kooktechniek om chocolade te smelten, zonder dat deze verbrandt. Wil je zien hoe je dit doet? Bekijk dan de handige video op ah.nl/allerhande/au-bain-marie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.