Plaat­taart met peer, mas­car­po­ne & ge­roos­ter­de aman­del

Zoete plaattaart: een feestelijk nagerecht.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(2) waardeer
nagerecht Zoete plaattaart: een feestelijk nagerecht. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een vork.
  3. Bestrijk het deeg, behalve de randen, met de helft van de sinaasappelmarmelade. Bak de plaattaart op een rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  4. Schil ondertussen de peren, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de perenpartjes in de ovenschaal. Smelt de boter met de rest van de marmelade in een pan en verdeel over de peren.
  5. Neem de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Bak de peren in het midden van de oven ca. 15 min.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Klop de slagroom met de poedersuiker bijna stijf met een mixer.
  7. Bestrijk de plaattaart met de mascarpone. Leg de perenpartjes hier om en om op en besprenkel met de achtergebleven botersaus uit de ovenschaal. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en serveer met de slagroom.

bereidingstip:

De plaattaart kun je 3 uur van tevoren t/m stap 6 bereiden. Bewaar de taart en de slagroom afgedekt in de koelkast en het amandelschaafsel buiten de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Dinerbox 2018

Plaattaart met peer, mascarpone & geroosterde amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met peer, mas­car­po­ne & ge­roos­ter­de aman­del

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een vork.

3
3
  • 2 el sinaasappelmarmelade

Bestrijk het deeg, behalve de randen, met de sinaasappelmarmelade. Bak de plaattaart op een rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 Conference peren

Schil ondertussen de peren, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis.

5
5

Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 el sinaasappelmarmelade

Leg de perenpartjes in de ovenschaal. Smelt de boter met de marmelade in een pan en verdeel over de peren.

7
7

Neem de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Bak de peren in het midden van de oven ca. 15 min.

8
8
  • 15 g amandelschaafsel
  • 150 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker

Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Klop de slagroom met de poedersuiker bijna stijf met een mixer.

9
9
  • 100 g mascarpone

Bestrijk de plaattaart met de mascarpone. Leg de perenpartjes hier om en om op en besprenkel met de achtergebleven botersaus uit de ovenschaal.

10
10

Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en serveer met de slagroom.

Plaattaart met peer, mascarpone & geroosterde amandel

Instructievideo

00:44 min.

bereidingstip:

De plaattaart kun je 3 uur van tevoren t/m stap 6 bereiden. Bewaar de taart en de slagroom afgedekt in de koelkast en het amandelschaafsel buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.