Ont­bijt­qui­ches & cho­co­la­de­crois­sant­jes

Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee.

  • ontbijt
  • 4 personen
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
ontbijt Er zijn weinig dingen waar we ons bed voor uit willen komen, maar met dit duo heb je er meteen twee. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holten en randen van de muffinvorm goed in met de olie. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 gelijke vierkanten (per 4 personen). Snijd 2 vierkanten horizontaal, zodat je 4 rechthoeken krijgt (per 4 personen). Bekleed 4 holten elk met 1 rechthoek deeg. Je krijgt dan 4 bakjes.
  2. Snijd elke plak kaas in stukjes en halveer de plakjes ham. Verdeel de kaas en ham over de bladerdeegbakjes en druk goed aan. Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verdeel de losgeklopte eieren over de gevulde holten en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de rest van het croissantdeeg in 4 driehoeken. Breek de chocolade in stukjes en verdeel over de driehoeken. Rol het driehoekje op tot een croissantje, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants de laatste 12 min. mee met de ontbijtquiches. Bestrooi de quiches voor het serveren met de tuinkers.

bereidingstip:

De aangegeven oventijden zijn bedoeld voor een elektrische oven. Het zijn indicaties, de exacte bereidingstijd varieert per oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Allerhande Ontbijtbox 2018

Ontbijtquiches & chocoladecroissantjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­qui­ches & cho­co­la­de­crois­sant­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Vet de holten en randen van de muffinvorm goed in met de olie.

3
3
  • 340 g rol croissantdeeg extra large

Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 3 gelijke vierkanten (per 4 personen).

4
4

Snijd 2 vierkanten horizontaal, zodat je 4 rechthoeken krijgt (per 4 personen).

5
5

Bekleed 4 holten elk met 1 rechthoek deeg. Je krijgt dan 4 bakjes.

6
6
  • 2 plakken belegen kaas
  • 55 g gerookte slagersachterham

Snijd elke plak kaas in stukjes en halveer de plakjes ham.

7
7

Verdeel de kaas en ham over de bladerdeegbakjes en druk goed aan.

8
8
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel de losgeklopte eieren over de gevulde holten en bak ca. 20 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

10
10

Snijd ondertussen de rest van het croissantdeeg in 4 driehoeken.

11
11
  • 50 g melkchocolade

Breek de chocolade in stukjes en verdeel over de driehoeken.

12
12

Rol het driehoekje op tot een croissantje, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de croissants de laatste 12 min. mee met de ontbijtquiches.

13
13
  • ½ bakje tuinkers

Bestrooi de quiches voor het serveren met de tuinkers.

bereidingstip:

De aangegeven oventijden zijn bedoeld voor een elektrische oven. Het zijn indicaties, de exacte bereidingstijd varieert per oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.