Ree­rug­fi­let in ro­de-wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.
  2. Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.
  3. Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.

combinatietip:

Lekker met pommes duchesse

Tip:

Voor dit recept wordt uitgegaan van 100 g vlees per persoon.

Tip:

Halveer de bramen als ze erg groot zijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Reerugfilet in rode-wijnsaus en bramen met geroosterde spruiten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ree­rug­fi­let in ro­de-wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g spruiten

Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 el milde olijfolie

Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven.

4
4
  • 1 sjalot
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 125 ml volle rode wijn
  • 200 ml wildfond
  • 1 el appelstroop
  • 1 takje verse tijm

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij.

5
5

Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.

6
6
  • 390 g reerugfilets

Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak.

7
7
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 el milde olijfolie

Verhit een ruime koekenpan. Doe de boter en de rest van de olie in de pan.

8
8

Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.

9
9
  • 3 el ongezouten roomboter
  • 125 g verse bramen

Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper.

10
10

Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.

combinatietip:

Lekker met pommes duchesse

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.