Kerst­koek­jes met ver­krui­mel­de fram­bo­zen

Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes!

  • gebak
  • 15 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes! 15 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier
  • rietje
  • kerstuitsteekvormpje
  • feestelijk lint

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Zeef de bloem en kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
  3. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de gedroogde frambozen. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met frambozenkruim. Laat ca. 1 uur drogen. Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.
video

Kerst­koek­jes met ver­krui­mel­de fram­bo­zen

- 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 49-50

Kerstkoekjes met verkruimelde frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­koek­jes met ver­krui­mel­de fram­bo­zen

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 75 g witte basterdsuiker
  • ½ tl zout

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.

2
2
  • 135 g tarwebloem
  • 2 tl gemalen kaneel

Zeef de bloem en kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal.

3
3

Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik.

6
6

Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat.

8
8

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.

9
9
  • 125 g Dr. Oetker wit glazuur
  • 15 gevriesdroogde frambozen

Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de gedroogde frambozen.

10
10

Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met frambozenkruim. Laat ca. 1 uur drogen.

11
11

Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.