Een­per­soons wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

Met maar drie ingrediënten zet je al een heerlijk wokgerecht voor jezelf op tafel.

(1) waardeer
chinees hoofdgerecht Met maar drie ingrediënten zet je al een heerlijk wokgerecht voor jezelf op tafel. 1 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de groente en smaakmakers uit de Meesterlijk wokken-verpakking. Snijd 1.5 cm van het dikke gedeelte van het citroengras en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de rest van de stengel in de lengte. Snijd de knoflook in plakjes, halveer de lente-ui in de lengte en snijd de koriander grof.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokflakes 1-2 min. op hoog vuur. Schep op een bord.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg het citroengras, de knoflook, lente-ui, sugarsnaps, aspergebroccoli, wortel, paprika en lente-ui toe. Wok 3 min. Voeg het water toe en wok totdat het water verdampt is. Voeg de paksoi en de saus uit de verpakking voor wokflakes toe en wok 1 min. mee. Voeg de wokflakes toe en verwarm kort mee.
  4. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een kom, verdeel daar de groenten en wokflakes over. Verwijder de stengels citroengras. Bestrooi met de koriander.
video

Een­per­soons wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

leuk-snel - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Eenpersoons wokgerecht met paksoi en varkensvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons wok­ge­recht met pak­soi en var­kens­vlees

1
1
  • 250 g meesterlijk wokken Aziatisch (paksoi, sugarsnap, paprika & sereh)

Neem de groente en smaakmakers uit de Meesterlijk wokken-verpakking.

2
2

Snijd 1.5 cm van het dikke gedeelte van het citroengras en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de rest van de stengel in de lengte.

3
3

Snijd de knoflook in plakjes, halveer de lente-ui in de lengte en snijd de koriander grof.

4
4
  • ½ el arachideolie
  • 130 g wokflakes pork en Chinese char siu woksaus

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokflakes 1-2 min. op hoog vuur. Schep op een bord.

5
5
  • ½ el arachideolie

Verhit de rest van de olie in de wok en voeg het citroengras, de knoflook, lente-ui, sugarsnaps, aspergebroccoli, wortel, paprika en lente-ui toe.

6
6
  • 4 el kraanwater

Wok 3 min. Voeg het water toe en wok totdat het water verdampt is.

7
7

Voeg de paksoi en de saus uit de verpakking voor wokflakes toe en wok 1 min. mee. Voeg de wokflakes toe en verwarm kort mee.

8
8
  • 150 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een kom, verdeel daar de groenten en wokflakes over. Verwijder de stengels citroengras.

9
9

Bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.