Herfst­fruit­ga­let­te

Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(1) waardeer
nagerecht Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen. 8 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker 1 mespunt zout (bij 8 personen).Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van. Voeg de helft van de eieren toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg indien nodig wat koud water toe. Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van 35 cm doorsnede en 4 mm dik. Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.
  2. Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.
  3. Snijd de spijs in dunne plakjes en leg op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel al het fruit erover. Laat de rand vrij. Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de rand deeg over het fruit. Klop het andere ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Volkorenmeel is is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook volkoren-speltmeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Herfstfruitgalette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­fruit­ga­let­te

1
1
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 125 g volkorenmeel
  • 125 g tarwebloem
  • 75 g kokosbloesemsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker 1 mespunt zout.

2
2
  • 1 middelgroot ei

Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg indien nodig wat koud water toe.

3
3

Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van 35 cm doorsnede en 4 mm dik.

4
4

Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.

5
5
  • 2 Braeburn appels
  • 2 Conference handperen

Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6

Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.

7
7
  • 200 g amandelspijs
  • 1 citroen
  • 150 g verse bramen

Snijd de spijs in dunne plakjes en leg op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel al het fruit erover. Laat de rand vrij.

8
8

Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de rand deeg over het fruit.

9
9
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el ruwe rietsuiker

Klop het ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Volkorenmeel is is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook volkoren-speltmeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.