Pin­da­kaas-snic­kers chee­se­ca­ke

Pindakaas. Snickers. Cheesecake. Dit wil je!

  • gebak
  • 16 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 6 u. 15 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(13) waardeer
gebak Pindakaas. Snickers. Cheesecake. Dit wil je! 16 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 16 cm)
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Doe de kletskoppen in de keukenmachine en maal fijn. Meng met de pindakaas en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.
  2. Maak de vulling. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng in een ruime kom het merg met de roomkaas, ricotta, 4 el stroop en bloem. Voeg al kloppend met een mixer een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak ca. 1 uur in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.
  3. Zet de oven uit en laat de cheesecake in 1½ uur in de oven met de deur op een kier afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.
  4. Verwarm de gecondenseerde melk en de rest van de stroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 7 min. tot een stroperige karamelsaus. Laat van het vuur 15 min. afkoelen.
  5. Snijd de cheesecake los van de vorm en verdeel de karamel over de cheesecake. Halveer de Snicker bites en garneer de cheesecake ermee.

serveertip:

Hou je van over the top? Decoreer dan ook met stukken chocolade, mikado’s melkchocolade en choco-pindakoeken

video

Pin­da­kaas-snic­kers chee­se­ca­ke

recipevideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pindakaas-snickers cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pin­da­kaas-snic­kers chee­se­ca­ke

1
1
  • 350 g kletskoppen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Doe de kletskoppen in de keukenmachine en maal fijn.

2
2
  • 100 g AH 100% pindakaas naturel

Meng met de pindakaas en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

3
3

Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 150 °C.

4
4
  • 1 vanillestokje

Maak de vulling. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

5
5
  • 400 g roomkaas
  • 450 g ricotta
  • 4 el keukenstroop
  • 3 el tarwebloem

Meng in een ruime kom het merg met de roomkaas, ricotta, de stroop en bloem.

6
6
  • 3 middelgrote eieren

Voeg al kloppend met een mixer een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen.

7
7

Verdeel de vulling over de taartbodem en bak ca. 1 uur in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.

8
8

Zet de oven uit en laat de cheesecake in 1½ uur in de oven met de deur op een kier afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.

9
9
  • 397 g gecondenseerde melk in blik
  • 5 el keukenstroop

Verwarm de gecondenseerde melk en de rest van de stroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook.

10
10

Kook op middelhoog vuur al roerend in 7 min. tot een stroperige karamelsaus. Laat van het vuur 15 min. afkoelen.

11
11
  • 200 g Snickers bites

Snijd de cheesecake los van de vorm en verdeel de karamel over de cheesecake. Halveer de Snicker bites en garneer de cheesecake ermee.

serveertip:

Hou je van over the top? Decoreer dan ook met stukken chocolade, mikado’s melkchocolade en choco-pindakoeken

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.