Sch­nit­zel met kriel­tjes en ker­rie­bloem­kool

Een heerlijke AVG-klassieker met geroosterde kerriebloemkool.

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Een heerlijke AVG-klassieker met geroosterde kerriebloemkool. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en doe in een ruime ovenschaal. Bestrooi de bloemkoolroosjes met de kerriepoeder. Besprenkel de roosjes met 2 el olie (per 4 personen) en rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven.
  2. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de varkensschnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Schnitzel met krieltjes en kerriebloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sch­nit­zel met kriel­tjes en ker­rie­bloem­kool

1
1
  • 1 bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en doe in een ruime ovenschaal.

2
2
  • 2 tl kerriepoeder

Bestrooi de bloemkoolroosjes met de kerriepoeder.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Besprenkel de roosjes met de olie en rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 600 g krieltjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

5
5
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 gepaneerde varkensschnitzels

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de varkensschnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.